Порошенко: Проект

Порошенко: Проект "азовських" санкцій проти Росії становить 124 сторінки

Укрінформ
 Пакет "азовських" санкцій щодо Росії за її агресію проти українських військовослужбовців та захоплення у полон українських моряків і кількох кораблів в цілому обговорено і затверджено. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками низки зустрічей у ході Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє прес-служба глави держави.

 "Немає жодного сумніву, що найближчими днями, на початку наступного тижня, санкції в Брюсселі в координації з Україною точно будуть прийняті", - зазначив Порошенко.

За його словами, питання запровадження санкцій обговорювалося під час його зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. "Ми обговорили і скоординували наші зусилля із звільнення українських військовополонених, 24 наших моряки. Звільнити українські кораблі і забезпечити свободу судноплавства в Керченській протоці і Азовському морі", - констатував Порошенко.

Питання санкцій також обговорювалося і з головою комітету Сенату США із закордонних відносин Джеймсом Рішем, одним зі співавторів проекту рішення щодо запровадження санкцій проти Росії, зазначив глава Української держави.

"Сьогодні проект по санкціях складає 124 сторінки, і це буде підвищена ціна, яку Росія має і мусить заплатити за акт агресії проти України", - наголосив Президент.

Читайте також: Порошенко скоординував із Меркель запровадження "азовських санкцій"

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені 15-16 лютого проходить конференція з питань безпеки. Україну представляє Президент Петро Порошенко, який виступить у панельній дискусії в суботу і проведе низку двосторонніх зустрічей. Традиційно в Мюнхен з'їхалося чимало українських політиків. А перед панельною дискусією відбулася двостороння зустріч Президента України Петра Порошенка з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-