Блокада Керченської протоки погіршує ситуацію на сході України - Литва в ООН

Блокада Керченської протоки погіршує ситуацію на сході України - Литва в ООН

Укрінформ
Економічна ситуація у східній Україні і так складна, але блокада Керченської протоки ще більше погіршує її, що негативно впливає також на гуманітарну ситуацію у регіоні.

Про це заявив заступник постійного представника Литви при ООН Рідас Петкус у ході засідання щодо Плану гуманітарної допомоги ООН в Україні на 2019-й рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я хотів би додати один елемент, який досі не згадали. Додаткове ускладнення для територій східної України створює нинішня блокада Керченської протоки. Вона завдає подальшої шкоди економічній ситуації, яка тісно пов’язана із координацією розвитку, гуманітарною допомогою”, - заявив Петкус.

Читайте також: За столом Радбезу присутні агресор та жертва агресії - Франція в ООН

Литовський дипломат додав, що економічна ситуація у східній Україні вже й так складна.

“Не хочу заглиблюватися у політичні дебати, просто хочу зазначити, що економічну ситуацію погіршує нинішня ситуація у Керченській протоці”, - наголосив він.

Читайте також: В Україні немає “внутрішнього конфлікту”, її окупують солдати РФ - Німеччина в ООН

Дипломат додав, що литовці та литовський уряд сприймають кризу в Україні близько до серця. Близько половини гуманітарної допомоги, яку надає Литва, йде до України. Він також подякував за створення нового об’єднаного фонду гуманітарної допомоги та закликав всі уряди долучитися до нього.

Як повідомляв Укрінформ, в ООН привітали долучення донорів до допомоги мешканцям східної України, які постраждали від конфлікту, і закликали нових донорів долучатися до об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні (Ukraine Humanitarian Pooled Fund).

Читайте також: Україна подякувала ООН та міжнародним організаціям за гумдопомогу Донбасу

Новостворений Об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні відноситься до так званих Country-based Pooled Funds ("Країнових об’єднаних фондів” - ред.), які дозволяють донорам - урядам, міжнародним та неурядовим організаціям - направляти свої внески на підтримку локальних гуманітарних зусиль. Таким чином кошти можуть доходити до гуманітарних партнерів у зонах конфлікту вчасно, скоординовано та цілеспрямовано.

Координацією фонду займатиметься Офіс ООН з координації гуманітарних питань під керівництвом координатора з гуманітарних питань, координатора системи ООН в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-