В Україні немає “внутрішнього конфлікту”, її окупують солдати РФ - Німеччина в ООН

В Україні немає “внутрішнього конфлікту”, її окупують солдати РФ - Німеччина в ООН

Укрінформ
Російський міф про "зелених чоловічків" і "внутрішній український конфлікт" не відповідає дійсності, адже Крим і Донбас захопили та окупують російські солдати, а Росія приховує правду про це.

Про це заявив у ході засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойзген.

“Слухаючи (постійного представника РФ - ред.) Василія Небензю, у мене прямо склалося враження, що це Україна напала на Росію, а не Росія на Україну” - пожартував німецький дипломат на початку свого виступу, який йшов одразу за виступом представника РФ.

Читайте також: Росія незадоволена розслідуванням проти Медведчука

Німецький дипломат також нагадав про Будапештський меморандум, який був порушений Росією, що має негативний вплив на світовий порядок, міжнародне право і процес роззброєння. Він заявив, що Росія продовжує порушувати міжнародне право, зокрема обмежуючи свободу судоплавання в азовсько-чорноморському басейні. Хойзген назвав утримання українських моряків у Москві порушенням міжнародного права.

Він також наголосив, що Німеччина не вірить російським словам про “внутрішній конфлікт” в Україні.

“Наші російські друзі роками кажуть, що, мовляв, в Україні був “переворот”, скидання уряду. Ми всі знаємо, що насправді це було російське вторгнення. Російські військові були напряму залучені до окупації, у тому числі, Донецьку”, - пояснив німецький дипломат.

Читайте також: РФ скликає Радбез ООН щодо Мінських угод - Україна називає це "димовою завісою"

Він додав, що російське телебачення вже само зізналося, що Путін наказав своїм спецслужбам захопити АР Крим ще 20-го лютого 2014-го року.

“Крим досі окупований, Донбас досі окупований. І все це з допомогою міфу про “зелених чоловічків”, або що там хтось брав долю у свої руки. Ні, це були російські солдати”, - заявив він.

Хойген нагадав, що коли у 2014-му, 2015-му роках правда стала очевидна, коли після серпня 2014-го року з’явилися загиблі російські солдати, а комітет їхніх дружин у Санкт-Петербурзі став заявляти, що росіяни воюють у Донбасі, президент Путін ухвалив рішення закрити всі дані про військові втрати, а комітет матерів був проголошений “іноземним агентом”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-