Україна подякувала ООН та міжнародним організаціям за гумдопомогу Донбасу

Україна подякувала ООН та міжнародним організаціям за гумдопомогу Донбасу

Укрінформ
Заступник постійного представника України при ООН Юрій Вітренко подякував ООН, партнерам та міжнародним організаціям за гуманітарну допомогу жителям сходу України, які страждають від збройної агресії РФ.

Про це він сказав у вівторок, 12 лютого, на спеціальному засіданні ООН щодо Плану гуманітарної допомоги сходу України на 2019 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дякую вам за щойно зроблене оголошення щодо заснування Об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні. Хочу приєднатися до вдячності, висловленої міністром (з тимчасово окупованих територій Вадимом Чернишом - ред.), всім агенціям ООН та партнерам, особливо тим, які зібралися сьогодні тут, міжнародним неурядовим організаціям, за їхні зусилля з поліпшення життєвих обставин цивільного населення у районах Донбасу, які страждають від збройного конфлікту, зовнішньої військової агресії”, - зазначив він.

Читайте також: В ООН заснували фонд гуманітарної допомоги Україні

Український дипломат висловив сподівання, що План гуманітарної допомоги для сходу України на 2019 рік буде вчасно профінансований та втілений.

Як повідомляв Укрінформ, в ООН привітали долучення донорів до допомоги жителям східної України, які постраждали від конфлікту, і закликали нових донорів приєднатися до об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні (Ukraine Humanitarian Pooled Fund).

Читайте також: Росія має припинити підживлювати конфлікт на сході України - представники ЄС

Новостворений об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні відноситься до так званих Country-based Pooled Funds (“Країнових об’єднаних фондів” - ред.), які дозволяють донорам - урядам, міжнародним та неурядовим організаціям направляти свої внески на підтримку локальних гуманітарних зусиль. Таким чином кошти можуть доходити до гуманітарних партнерів у зонах конфлікту вчасно, скоординовано та цілеспрямовано.

Координацією фонду займатиметься Офіс ООН з координації гуманітарних питань під керівництвом координатора з гуманітарних питань, координатора системи ООН в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-