До виборів жодного депутата не позбавлять недоторканності - Ситник

До виборів жодного депутата не позбавлять недоторканності - Ситник

Укрінформ
Найближчим часом не буде позитивних розглядів у Верховній Раді подань на депутатів стосовно порушень антикорупційного законодавства.

Таку думку висловив на брифінгу у п'ятницю директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, коментуючи інформацію про повернення Генпрокуратурою назад до САП подання на депутата Євгена Дейдея, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вам скажу свою думку. Я не вірю в те, що найближчим часом можливе рішення парламенту щодо зняття недоторканності саме за категорією справ про електронне декларування. Тобто до виборів позитивних результатів не буде у цій категорії справ", - зазначив Ситник.

За його словами, детективи НАБУ, звісно будуть ініціювати подібні подання, але коли буде можливий їх розгляд, невідомо. Ситник повідомив, що уже зараз детективи НАБУ скерували ряд проектів і справ до САП, не уточнивши при цьому, кого саме з високопосадовців ці справи стосуються. "Я не буду називати конкретних прізвищ, щоб не було звинувачень у політичній заангажованості. Можливо, якщо прокуратура підтримає, ви про них почуєте", - сказав Ситник.

Читайте також: Ситник: Конкурс суддів Антикорупційного суду — на фінішній прямій

Як повідомлялося, 21 червня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея. За словами генпрокурора, у діях парламентарія вбачаються ознаки незаконного збагачення. Зокрема, за даними Генпрокуратури, у період з 18 грудня 2014 до 26 грудня 2016 року Дейдей набув у спільну сумісну власність з тодішньою дружиною офіційно підтверджених активів на суму понад 6 млн грн, що у більш ніж 4 рази перевищувало сукупний дохід подружжя (1 млн 400 тис. грн).

Водночас Верховна Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея.

8 лютого стало відомо, що Генеральна прокуратура України повернула назад до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея "через виявлені недоліки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-