Ситник: Конкурс суддів Антикорупційного суду — на фінішній прямій

Ситник: Конкурс суддів Антикорупційного суду — на фінішній прямій

Укрінформ
Конкурс з обрання суддів антикорупційного суду знаходиться на фінальній стадії.

Про це на презентації звіту за друге півріччя 2018 року сказав директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Антикорупційний суд найближчим часом може стати реальністю... Зараз конкурс з обрання суддів антикорупційного суду на фінальній стадії знаходиться, ми брали в цьому участь і на виконання вимог меморандуму, укладеному між Кваліфікаційною комісією суддів, яка проводить відбір до антикорупційного суду і між НАБУ, ми досліджували всіх кандидатів, які подавалися на участь в цьому конкурсі. До цих матеріалів мали доступ рада міжнародних експертів, які беруть участь в цьому доборі. Переважна більшість сумнівних кандидатів була відведена цією радою. І зараз ми спостерігаємо фінальну стадію цього конкурсу”, - сказав Ситник.

Читайте також: В Антикорупційний суд не пустили тих, хто переслідував майданівців - Порошенко

Він також повідомив, що НАБУ наразі підготувало майже 200 кримінальних проваджень, які перебувають у судах і очікують антикорупційного суду.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 червня ухвалила закон “Про Вищий антикорупційний суд”. Наприкінці грудня 2018 року Гройсман заявив, що Україна матиме незалежний антикорупційний суд у першому кварталі 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-