Волкер змінив позицію щодо спостерігачів РФ на виборах в Україні

Волкер змінив позицію щодо спостерігачів РФ на виборах в Україні

Укрінформ
Спеціальний представник США у переговорах по Україні Курт Волкер назвав "реальною" загрозу, яку можуть представляти спостерігачі з Росії для президентських виборів в Україні.

Про це він написав на власному твітер-акаунті після того, як запевняв, що вважає нормальною присутність росіян у складі місії ОБСЄ на українських виборах.

"Вітаємо готовність України сприяти роботі місії Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ. Ми впевнені в тому, що Україна віддана вимогам прозорості, а також проведенню вільних і чесних виборів", - підкреслив Волкер.

Читайте також: Маріонетки РФ вимагають від спостерігачів ОБСЄ "спецдозволу" — Прокопчук

Він також наголосив: "Треба пам'ятати, що Росія є агресором в Україні, а отже застереження України щодо безпеки є реальними".

Раніше спецпредставник США у переговорах по Україні Курт Волкер наголосив, що присутність російських спостерігачів у місії БДІПЛ не несе загроз.

“Україні необхідні спостерігачі від БДІПЛ ОБСЄ для того, щоб довести, що країна дотримується демократичних стандартів... Це нормально, якщо російські спостерігачі працюватимуть під егідою БДІПЛ. Жодних ігор. Україна має довіряти власним демократичним інституціям”, - написав тоді спецпредставник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-