Волкер: Це нормально, коли російські спостерігачі працюватимуть під егідою ОБСЄ

Волкер: Це нормально, коли російські спостерігачі працюватимуть під егідою ОБСЄ

Укрінформ
Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає що, російські спостерігачі можуть працювати під егідою ОБСЄ на українських виборах.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

“Україні необхідні спостерігачі від БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ — ред.) для того, щоб довести, що країна дотримується демократичних стандартів... Це нормально, якщо російські спостерігачі працюватимуть під егідою БДІПЛ. Жодних ігор. Україна має довіряти власним демократичним інституціям”, - написав Волкер.

Раніше, на початку січня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін надіслав листа директору Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Інгіборг Солрун Гісладоттір із пропозицією направити в Україну спостерігачів на президентські вибори. Запрошення було зроблено в рамках виконання Україною своїх політичних зобов’язань в ОБСЄ щодо забезпечення присутності міжнародних спостерігачів на національних виборах відповідно до Копенгагенського документа ОБСЄ 1990 року.

9 січня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що МЗС України не прийматиме заявки про реєстрацію російських спостерігачів.

Українські правоохоронці мають намір перевіряти міжнародних спостерігачів на майбутніх виборах президента за допомогою баз прикордонників, СБУ, МВС та сайту "Миротворець", повідомив 1 лютого глава МВС України Арсен Аваков.

4 лютого група народних депутатів зареєструвала законопроект №9524 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні", в якому пропонується не допускати на вибори російських спостерігачів.

Читайте також: Поки РФ тримає у неволі українських моряків, переговорів не буде — Волкер

Центральна виборча комісія надала право мати офіційних спостерігачів на президентських виборах уже 99 громадським організаціям. Також станом на 30 січня ЦВК зареєструвала 29 міжнародних офіційних спостерігачів.

Глава місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ посол Пітер Тейлер під час зустрічі з головою ЦВК Тетяною Сліпачук 6 лютого повідомив, що всього під час виборчого процесу працюватимуть 92 спостерігачі БДІПЛ ОБСЄ і близько 750 спостерігачів у день виборів.

Як відомо, в Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-