Курс на євроінтеграцію: У ЄС прокоментували рішення Ради щодо змін до Конституції

Курс на євроінтеграцію: У ЄС прокоментували рішення Ради щодо змін до Конституції

Укрінформ
Речник ЄС прокоментував рішення Верховної Ради України щодо внесення змін до Конституції, якими визнається незворотність курсу на інтеграцію до Євросоюзу.

Відповідний письмовий коментар було надано на звернення Укрінформу.

«Кожна держава має суверенне право вносити зміни до власної Конституції та визначати стратегічні цілі. Як говориться в Угоді про асоціацію ЄС-Україна, просування шляхом реформ та процес наближення (до ЄС) сприяє поступовій економічній інтеграції та поглибленню політичної асоціації з ЄС. Це було підтверджено під час саміту, який відбувся 9 липня 2018 року. У цьому контексті ми концентруємо зусилля на повній імплементації Угоди про асоціацію ЄС-Україна, включаючи її положення про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, з метою використати якомога повніше всі можливості, які це відкриває для досягнення максимальної вигоди для обох сторін», - зазначив речник ЄС.

Читайте також: Рада закріпила в Конституції курс на ЄС і НАТО

Як повідомлялось, Верховна Рада України у четвер закріпила в Конституції як зовнішньополітичні орієнтири рух України до ЄС і НАТО. За відповідне рішення проголосували 334 народних депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-