Геращенко впевнена, що Рада підтримає

Геращенко впевнена, що Рада підтримає "євроатлантичні" зміни до Конституції

Фото
Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко впевнена у позитивному голосуванні за зміни до Конституції щодо євроатлантичної інтеграції.

Про це вона написала на сторінці у Facebook.

"Взяла участь в засіданні комітету євроінтеграції, на якому заслухали моніторинг виконання Угоди про асоціацію парламентом і міністерствами. Символічно, що разом з депутатами і профільними заступниками міністрів з питань євроінтеграції ми проаналізували, що зроблено в питанні адаптації законодавства до правил ЄС і які ключові параметри дорожньої карти на 2019 рік, напередодні голосування змін до Конституції щодо євроатлантичної інтеграції. В мене немає сумніву в позитивному голосуванні", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Мільйон “за”: у Раді показали підписи українців за курс до НАТО і ЄС

Однак, за її словами, для того, щоб ЄС і НАТО стали реальністю - маємо ще дуже багато зробити для адаптації законодавства.

"Виділила кілька проблемних моментів. Законопроекти в рамках виконання Угоди має готувати і подавати уряд, а не депутати. Тут має бути відповідальність і лідерство Кабміну, й законопроекти мають бути якісними, пройти ретельну урядову експертизу на відповідність нормам ЄС. Друге. Парламент нинішнього скликання має все ж прийняти зміни до регламенту і розширити повноваження комітету євроінтеграції. Й давно вже потрібно було призначити голову комітету ", - зауважила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-