Мільйон “за”: у Раді показали підписи українців за курс до НАТО і ЄС

Мільйон “за”: у Раді показали підписи українців за курс до НАТО і ЄС

Укрінформ
У кулуарах парламенту представили частину з мільйона підписів громадян України на підтримку курсу до НАТО і Євросоюзу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доказом того, що ідея об'єднує Україну, став всеукраїнський збір підписів під зверненням до народних депутатів України з проханням підтримати ці зміни до Конституції по закріпленню нашого курсу в НАТО і ЄС. Цей всеукраїнський збір підписів був організований багатьма дуже різними громадськими організаціями з різних куточків України: від Донецької області до Львівської, від Чернігівської області до Криму", - розповів під час презентації голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

Читайте також: Раді пропонують звернутися до ПА НАТО щодо вступу України до Альянсу

Герасимов підкреслив, що, як на Заході, так і на Сході люди щиро підтримували і підписували це звернення. "Вони розуміють: наше майбутнє, майбутнє наших дітей - в Європейському Союзі, майбутнє нашої безпеки - в Організації Євроатлантичного договору", - зауважив Артур Герасимов.

Він наголосив, що напрямок України в Євросоюз і НАТО є конкретним і чітким.

Від імені "Блоку Петра Порошенка" Герасимов подякував усім активістам і громадським діячам, які організували збір підписів. Парламентар наголосив, що було зібрано 1 мільйон підписів.

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко закликав українців прослідкувати за голосуванням народних депутатів за закріплення курсу в НАТО в ЄС. За його словами, голосування 7 лютого стане "справжнім тестом для кожного народного депутата".

Під час презентації також виступили народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенка" Оксана Юринець, Володимир Ар'єв, а також військові, волонтери та громадські активісти, які долучилися до збору підписів.

Як повідомлялося, 22 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції щодо курсу України на вступ у ЄС і НАТО. Законопроект підтримали 311 парламентаріїв. 7 лютого народні депутати мають розглянути законопроект у другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-