Раді пропонують звернутися до ПА НАТО щодо вступу України до Альянсу

Раді пропонують звернутися до ПА НАТО щодо вступу України до Альянсу

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови №10007 "Про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО "Щодо набуття Україною членства в НАТО".

Автором законодавчої ініціативи виступив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, повідомляється на сайті парламенту.

"Верховна Рада, розуміючи визначальну роль Організації Північно-Атлантичного договору (НАТО) в захисті миру, стабільності й свободи у світі, та в гарантуванні безпеки і єдності Європейського Союзу, звертається до НАТО, Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО із закликом невідкладно ініціювати офіційну, обопільно юридично зобов’язуючу процедуру набуття Україною членства в Організації Північно-Атлантичного договору (НАТО) в порядку, передбаченому Вашингтонським (Північноатлантичним) договором від 4 квітня 1949 року", - йдеться у проекті звернення.

Водночас необхідність ухвалення такого звернення автор проекту постанови мотивує й різким зростанням загрози для європейської та глобальної безпеки, насамперед від Росії, а також визнаючи успішність співпраці між Україною і НАТО, що відбувається на основі Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО від 9 липня 1997 року, та констатуючи прогрес, досягнутий Україною після Революції Гідності в розвитку демократичних інституцій, верховенства права, побудові відкритої ринкової економіки за стандартами НАТО.

Читайте також: Президент вірить, що Рада знайде 300 голосів для закріплення курсу на ЄС і НАТО

Як повідомлялося, 22 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції щодо курсу України на вступ у ЄС і НАТО. Законопроект підтримали 311 парламентаріїв. Законопроект №9037 народні депутати мають розглянути у другому читанні 7 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-