Європа буде в небезпеці без України в ЄС і НАТО – Порошенко

Європа буде в небезпеці без України в ЄС і НАТО – Порошенко

Укрінформ
Повноправне членство України у Європейському Союзі та НАТО потрібне не лише Українській державі, але і ЄС та Альянсу, адже без цього Європа буде в небезпеці.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на форумі “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дедалі більше політиків на Заході нарешті розуміють, що без членства України в Євросоюзі та НАТО Європа точно буде в небезпеці. Це не лише Україні потрібне це членство, це точно потрібно ЄС і НАТО, щоб Україна була повноцінним членом цих структур”, - сказав Порошенко, додавши, що Росія завжди проявлятиме імперські амбіції і намагатиметься підпорядкувати собі всю Європу.

Читайте також: Порошенко: В Україні створено економічну основу для наступу проти бідності

Президент наголосив, що нині Україна і Євросоюз наблизилися один до одного як ніколи.

“Жодна держава, яка не є в НАТО, не має нині таких тісних відносин з Альянсом, як Україна зараз. Але лише повноправне членство в Європейському Союзі та НАТО остаточно і незворотно гарантує нашу українську державну незалежність, нашу українську національну безпеку”, - підкреслив глава держави.

Водночас він наголосив, що Україна до цих найпотужніших організацій вступить як країна-регіональний лідер, як країна, яка вже суттєво посилила східний фланг Альянсу, як країна, яка захистила від російської навали не лише себе, а й всю європейську цивілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-