Порошенко: В Україні створено економічну основу для наступу проти бідності

Порошенко: В Україні створено економічну основу для наступу проти бідності

Укрінформ
Досягнута в Україні макроекономічна стабілізація та відновлення зростання створили основу для початку наступу проти бідності, яка є, можливо, не меншим ворогом, ніж Росія.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два тижні тому Нацбанк оприлюднив головні макроекономічні показники минулого 2018-го року. Статистичні дані хоча і не співпадають з настроями і відчуттями людей, переконливо свідчать: найгірше - точно позаду. Економіка після кількарічного спаду зростає 12 кварталів поспіль. Криза, спричинена війною, економічною агресією та торговельною блокадою з боку Росії, відступає. Відновлення економічного зростання відкриває нарешті і можливості для зростання реального добробуту громадян. Досягнувши макроекономічної стабілізації та відновлення зростання, ми нарешті створили основу для того, щоб почати наступ проти бідності. На моє глибоке переконання, вона, бідність, є наш ворог, можливо, навіть не менший, ніж країна-агресор Російська Федерація", - сказав Порошенко.

Він акцентував, що під час переходу від глибокої кризи і боротьби за виживання до сталого розвитку дуже важливо тримати правильну економічну стратегію.

"Ефективна соціальна політика може грунтуватися лише на вільній ринковій економіці. При цьому ми повинні зосередити соціальну підтримку насамперед на найменш забезпечених верствах населення, як-то самотні люди похилого віку, особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї. Вони в умовах кризи завжди страждають найбільше і найпершими, а от посткризове відновлення добробуту, на жаль, відчувають останніми", - констатував Президент.

Читайте також: Порошенко назвав єдиний шлях зберегти незалежність України

Він також наголосив, що відповідальна економічна стратегія передбачає зменшення боргового навантаження на економіку, бо здійснити стрибок з такими борговими гирями на ногах навряд чи вдасться.

"Прикували до них Україну інші політики, а звільняти її від цих кайданів випало нашій команді. І частка державного та гарантованого державою боргу, співвідношення його до валового внутрішнього продукту, хай там як, але протягом останніх років скорочується", - акцентував Порошенко.

На його переконання, надзвичайно важливо, щоб і у подальшому бюджет був реалістичним і ухвалювався з мінімальним дефіцитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-