Рада відмовилася скасувати закон про перехід церковних громад

Рада відмовилася скасувати закон про перехід церковних громад

Укрінформ
Верховна Рада відхилила проекти постанов про скасування закону щодо зміни підлеглості релігійними громадами.

За їх ухвалення проголосували 33, 26, 27 і 24 народних депутатів відповідно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення не прийнято - постанови відхилені. Це дає змогу мені зараз публічно при вас підписати проект закону", - сказав Голова ВР Андрій Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада в четвер ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)".

Член "Опоблоку" Олександр Долженков заявив, що фракція партії "Опозиційний блок" звернеться до Конституційного суду України щодо визнання ухваленого в четвер Верховною Радою закону про перехід релігійних громад неконституційним. Він вважає, що під час голосування щодо законопроекту № 4128-д були допущені порушення Регламенту.

На сайті парламенту вже оприлюднено проект постанови 4128-д-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 17 січня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)" авторства Долженкова та голови фракції "Опозиційного блоку" Вадима Новинського.

Читайте також: Суд задовольнив апеляцію САП щодо відсторонення судді Новака

Окрім того, на сайті Ради оприлюднили й альтернативний проект постанови 4128-д-П1 "Про скасування рішення Верховної Ради України від 17 січня 2019 року про прийняття в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)", зареєстрований групою депутатів на чолі з позафракційним депутатом Юрієм Бойко.

Раніше в четвер голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що закон про перехід церковних громад, ухвалений депутатами в четвер, юридично захищає релігійні громади при зміні ними підлеглості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-