Єльченко розповів про три кроки, які прискорять досягнення миру в Україні

Єльченко розповів про три кроки, які прискорять досягнення миру в Україні

Ексклюзив
Укрінформ
Першочерговими кроками, які здатні прискорити досягнення миру в Україні, є зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, продовження і посилення санкцій проти Росії, зміцнення обороноздатності України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Укрінформу висловив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Дипломат вкотре заперечив існування нібито “втоми від України”, і зазначив, що першочерговим кроком для прискорення миру є зміцнення коаліції для протистояння Росії.

“Вона (коаліція на підтримку України - ред.) вже фактично існує, але її потрібно підтримувати і зміцнювати”, - зазначив він.

Єльченко пояснив, що з першого витікає і другий необхідний крок - продовження і посилення санкцій проти Росії.

“Скільки б вони не розповідали, що Росія, мовляв, навіть краще себе почуває під режимом санкцій - це свідчить лише про те, що досі не задіяні всі ресурси, яких ще дуже багато. Це і відключення від системи SWIFT, і персональні точкові санкції, замороження рахунків… Я думаю, що якби сьогодні заморозити у пари сотень людей, які входять у верхівку Росії, їхні рахунки у США і ЄС, ми почули би абсолютно іншу розмову”, - сказав він.

Дипломат відзначив, що у сучасному, фінансово прозорому світі, кожна людина знаходиться немов під мікроскопом, а відтак дізнатися скільки у кого лежить грошей у західних банках - нескладно. Він також закликав до жорсткіших обмежень свободи пересування росіян, на яких накладають санкції.

Читайте також: Український дипломат пояснив, чому "ракетна" резолюція Росії провалилася в ООН

“У новому пакеті американських санкцій, який нині розглядається, йдеться, зокрема, про заборону рейсів “Аерофлоту” до США. Це вже конкретний крок. Ще можна посилити візовий режим. Бо легко сидіти у Москві і розповідати про провокації України, а на вихідні літати у Париж отоварюватися чи у Лондон. Коли не зможуть літати - залишаться Таганрог і Воронеж. Там теж є магазини. Спробують там скупитися”, - пояснив Єльченко.

Третім необхідним кроком для швидшого досягнення миру в Україні дипломат назвав посилення оборони України.

“Третє, вже суто наше завдання, - це зміцнення нашої обороноздатності” - зазначив він.

Повне інтерв’ю із Постійним представником України при ООН Володимиром Єльченком читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-