Помпео особисто привітав митрополита Епіфанія

Помпео особисто привітав митрополита Епіфанія

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео особисто поспілкувався телефоном з Предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм, висловивши підтримку США свободі віросповідання в Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні заступника речника Державного департаменту США Роберта Палладіно, поширеному в вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Майкл Помпео поспілкувався сьогодні по телефону з новообраним Предстоятелем Православної Церкви України митрополитом Епіфанієм, щоб підкреслити підтримку Сполученими Штатами свободи віросповідання, а також українського суверенітету", - зазначається в оприлюдненому документі .

Глава американської дипломатії також підкреслив важливість збереження можливості для всіх українців молитися відповідно до їхнього вибору, зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Портал Ватикану повідомив про обрання Епіфанія главою Православної церкви України

Як повідомляв Укрінформ, напередодні офіційний Вашингтон офіційно привітав український народ зі створенням Православної церкви України та обранням її предстоятелем митрополита Епіфанія. У США назвали це "історичним моментом" для держави й висловили "непохитну підтримку" Україні та повагу до свободи віросповідання без зовнішнього втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-