Портал Ватикану повідомив про обрання Епіфанія главою Православної церкви України

Портал Ватикану повідомив про обрання Епіфанія главою Православної церкви України

Укрінформ
Офіційний портал новин Ватикану повідомив про обрання 39-річного Митрополита Епіфанія предстоятелем новоствореної Православної церкви України.

Про це йдеться на самому порталі.

"39-річного Митрополита Епіфанія (в миру - Сергій Думенко) було обрано предстоятелем новоствореної Православної церкви України на спеціальному Об’єднавчому соборі, який відбувся в історичному Софійському соборі в суботу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили на порталі, відтепер Епіфаній буде носити титул Митрополита Київського і всієї України, а наступного місяця очікується, що він поїде до Стамбула для отримання Томоса від Вселенського патріарха Варфоломія.

На думку речника УПЦ Київського патріархату архієпископа Євстратія Зорі, публікація новини на ватиканському порталі щодо обрання предстоятеля новоствореної Православної церкви України - знак того, що "відповідно до порядку екуменічного діалогу з православними церквами в силу канонічного визнання Вселенським патріархом Варфоломієм Української церкви та її митрополита — ця церква набуває для Ватикану суб‘єктності".

Читайте також: Епіфаній обіцяє зробити все, аби підняти Українську церкву на високий рівень

Як повідомляв Укрінформ, минулої суботи в соборі Святої Софії в Києві відбувся Об’єднавчий собор помісної Української православної церкви. На ньому духовенство обрало очільника Православної церкви України, який отримає Томос. Ним став Митрополит Епіфаній.

Вселенський патріарх Варфоломій вже запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення Томоса 6 січня у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-