ЄС збільшить підтримку регіонів України, які постраждали від дій РФ

ЄС збільшить підтримку регіонів України, які постраждали від дій РФ

Керченська криза
Укрінформ
Європейський Союз завжди стоятиме поряд із народом України у важкі часи і зважає на шляхи подальшого збільшення допомоги регіонам країни, які постраждали внаслідок дій Росії в Азовському морі.

Про це у понеділок під час прес-конференції за підсумками 5-го засідання Ради Асоціації ЄС-Україна заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

"Ми розглядаємо, як ми можемо ще більше підтримати регіони України, які постраждали внаслідок ескалації в Азовському морі, включаючи програму у 50 мільйонів євро, яку ми щойно започаткували для Сходу України, і через інші ініціативи, зокрема, у співпраці з Європейським інвестиційним банком", - сказала Високий представник ЄС.

Вона нагадала, що Євросоюз продовжує також надавати допомогу людям, які постраждали внаслідок ескалації на Сході України.

Читайте також: Могеріні озвучила позицію ЄС щодо Керченської кризи

"Ми також продовжуємо і продовжуватимемо у майбутньому надавати гуманітарну допомогу цивільному населенню на Сході України. Лише минулого четверга додаткові 4 мільйони євро були виділені з цією метою", - нагадала Могеріні.

Під час росі́йської збро́йної агре́сії про́ти Украї́ни, яка триває з весни 2014 року, український народ втратив майже 10 тис. осіб убитими, понад 20 тис. пораненими, майже 1,8 млн чоловік стали вимушеними переселенцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-