Клімкін обговорив російську агресію з главою МЗС Австрії

Клімкін обговорив російську агресію з главою МЗС Австрії

Укрінформ
На полях Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі відбулася робоча розмова між главою МЗС України Павлом Клімкіним та очільницею зовнішньополітичного відомства Австрії Карін Кнайссль.

Про це повідомляється на сторінці МЗС Австрії у Тwitter.

"Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль використала сьогоднішню Раду міністрів закордонних справ у Брюсселі також для проведення багатьох двосторонніх робочих розмов. З міністром закордонних справ Румунія Теодором Мелешкану вона обговорила відносини ЄС з Південною Європою, а під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у фокусі уваги стояв розвиток ситуації між Україною та Росією", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄС хоче допомогти українським регіонам, які постраждали від блокади на Азові

Як відомо, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль (призначена від проросійської "Австрійської партії свободи", FPO) прославилася своїм скандальним весіллям. Вона запросила на святкування, що відбулося 18 серпня, президента країни-агресора Володимира Путіна.

У МЗС Австрії з цього приводу заявили, що це було "приватне святкування і персональний візит, це не змінює зовнішньополітичної позиції Австрії".

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Австрію як нейтральну державу.

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що запрошення Путіна на весілля міністра закордонних справ Австрії вплинуло на довіру між Києвом і Віднем, а також це запрошення назвав "помилкою".

Фото:  @MFA_Austria

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-