БПП пропонуватиме Раді проголосувати за

БПП пропонуватиме Раді проголосувати за "виборчий законопроект"

Воєнний стан
Укрінформ
Фракція БПП пропонуватиме Раді ухвалити президентський законопроект про зміни до статті 28 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" щодо забезпечення місцевих виборів, призначених на 23 грудня 2018 року.

Про це журналістам повідомила представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко під час брифінгу в середу.

"Крім нас (фракції "БПП" - ред.), є ще Голова Верховної Ради, віце-спікери і є ще, власне, сам парламент. Ми будемо пропонувати продовжити процес децентралізації, а вибори в ОТГ - це якраз і є продовження реформи. Ми будемо голосувати за це питання, і ми виноситимемо пропозицію за це голосувати", - сказала Луценко.

За її словами, у поданому Президентом законопроекті чітко визначена дата - 23 грудня, "на яку пропонується припинити режим воєнного стану, для того, щоб можна було проголосувати".

"Така дата була вибрана задля того, щоб імовірно всі ті три дати, на які планувалося проведення виборів в ОТГ, всі відповідні органи та виборчі комісії могли підготуватися максимально. Власне цей законопроект і пропонує внести до закону "Про правовий режим воєнного стану": відмінити воєнний стан на 23 число, щоб мати можливість провести всі вибори в ОТГ, які мали відбутися протягом грудня", - уточнила народний депутат.

Раніше під час виступу на Форумі місцевого самоврядування Глава держави нагадав, що нещодавно вніс до парламенту проект закону "Про внесення зміни до статті 28 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року". За його словами, у документі йдеться про те, щоб "зробити виняток і провести голосування в низці новоутворених ОТГ".

Читайте також: Комітет Ради підтримує передвиборчий мораторій на перевірку ЗМІ

Водночас Порошенко підкреслив, що проводити вибори в громадах можна буде після "ретельного опрацювання" цього питання з ЦВК, юридичними службами й міжнародними партнерами. 

У цьому контексті Президент наголосив, що ключова позиція - вибори мають вільними і мають викликали довіру в людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-