Польща хоче розширення санкцій проти Росії - Чапутович

Польща хоче розширення санкцій проти Росії - Чапутович

Керченська криза
Укрінформ
Польща виступає за розширення санкцій проти Росії за її агресивні дії проти України в Керченській протоці.

Про це в ефірі Польського радіо перед візитом в Україну заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

“Є країни, які виступають проти розширення санкцій. Польща вважає, що ці санкції мають бути введені”, - заявив Чапутович, додаючи, що в кінцевому комюніке ЄС з приводу інциденту в Керченській протоці усе ж не йдеться про санкції.

Читайте також: Мей наполягає на санкціях проти Росії через її агресію на Азові

Він зазначив, що Варшава розуміє позицію Києва щодо необхідності розширення санкцій проти РФ.

“Ми вважаємо, що Україна має підстави, аби вимагати рішучішої позиції ЄС і Заходу. В рамках наших дипломатичних дій на міжнародних форумах чи то в ЄС, чи НАТО, чи в Раді Безпеки ООН ми всюди порушуємо проблему рішучої реакції на російську агресію, тобто поділяємо позицію України і будемо захищати цю позицію на цих форумах”, - підкреслив глава польської дипломатії.

Читайте також: Курц чекає обговорення нових санкцій проти РФ

Він повідомив, що дводенний візит в Україну, який розпочинається у п’ятницю, набуває нового характеру у контексті російської агресії в Азовському морі. Відтак це питання домінуватиме у переговорах у Києві.

Під час візиту він прагне отримати від українських колег інформацію про те, яким чином Польща може відстоювати інтереси України на міжнародних майданчиках на кшталт ООН, ЄС, НАТО та ОБСЄ в умовах, коли Росія нічого не робить для виконання своїх міжнародних зобов’язань.

Чапутович зауважив, що наступного тижня під час зустрічей глав МЗС країн НАТО, а також ОБСЄ, справа інциденту в Керченській протоці домінуватиме на порядку денному цих засідань.

Глава МЗС Польщі не виключив, що під час візиту в Україну він також може зустрітися із Президентом України Петром Порошенком.

Читайте також: Західні аналітики фіксують активізацію пропагандистів Кремля

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-