Москва мусить поважати міжнародні договори - міністр оборони ФРН

Москва мусить поважати міжнародні договори - міністр оборони ФРН

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн заявила про те, що Росія повинна поважати міжнародні правила й домовленості, звільнити затриманих українських моряків, а Україна зі свого боку - надати факти про інцидент в Азовському морі.

Про це вона говорила у вівторок на двох форумах - Берлінській конференції з безпеки і Берлінському форумі з питань зовнішньої політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є правила, яких всі повинні дотримуватися, навіть якщо вони нам не подобаються. До таких належить і Договір між Російською Федерацією та Україною про співробітництво у використанні Азовського моря й Керченської протоки 2003 року ... Вимога до Росії - цим правилам слідувати», - сказала міністр.

Вона закликала російську сторону звільнити затриманих у неділю українських моряків і забезпечити вільний прохід для суден, а українську - представити дані про те, як розвивалися події. За її оцінкою, обставини інциденту до кінця не зрозумілі.

Фон дер Ляйєн зазначила, що «питання в повазі територіальної цілісності і в прагненні не допускати суперечок; Кремль порушував ці правила і принципи за останні роки». Вона запевнила, що Берлін каже про це з Кремлем постійно з моменту анексії Криму, коли не було порушено територіальну цілісність України.

Читайте також: ФРН надасть Україні €84,8 мільйона допомоги в рамках співпраці для розвитку

Член уряду ФРН також заявила, що обидві сторони повинні продемонструвати готовність розрядити обстановку. «Дуже багато залежить від того, щоб стримано реагувати на дії іншої сторони», - сказала вона.

Міністр також наголосила, що в такій ситуації для світової спільноти важливо виступати єдиним фронтом і рішуче.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-