Україна хоче посилення санкцій проти Росії - Єльченко

Україна хоче посилення санкцій проти Росії - Єльченко

Укрінформ
Розширивши санкції проти Росії міжнародна спільнота змусить Кремль задуматися над наслідками своїх протиправних дій.

Таку думку висловив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час брифінгу у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми хотіли б посилення санкцій, оскільки санкції - це єдиний реальний засіб, здатний змусити росіян бодай задуматися над своєї поведінкою. Санкції - кусаються, незважаючи на те, що говорить уряд РФ”, - сказав Єльченко.

На його переконання, дію Західних обмежувальних заходів необхідно поширити на залучених до провокацій у Керченській протоці осіб. “Ми б хотіли більшої кількості персональних санкцій, замороження рахунків росіян, залучених до недільного інциденту”, - уточнив дипломат.

Читайте також: Росія хоче захопити територію від Маріуполя до Придністров’я - Клімкін

При цьому він наголосив, що Україна не має наміру карати санкціями пересічних росіян, мітячи саме в керівництво держави. “Ми цілимося не у російський народ, а у керівництво держави, у тих, хто віддає накази таранити українські човни, вдиратися до Донбасу й Криму. Ми мітимо в уряд Росії, а не російський народ”, - зазначив Єльченко.

Як відомо, у неділю, 25 листопада, після нового акту збройної агресії РФ у Чорному морі українська сторона звернулася до головуючої в Раді Безпеки ООН країни (Китаю) з ініціативою обговорити ситуацію на терміновому засіданні Радбезу.

У понеділок Рада Безпеки ООН провела термінове засідання щодо ситуації в Україні, пов'язане з останнім розвитком подій у Чорному та Азовському морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-