Росія хоче захопити територію від Маріуполя до Придністров’я - Клімкін

Росія хоче захопити територію від Маріуполя до Придністров’я - Клімкін

Укрінформ
У Російської Федерації є плани із захоплення української території від Маріуполя до Придністров’я та подальшого розчленування України.

Про це у прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV заявив глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не потрібно бути Джеймсом Бондом, якимсь суперрозвідником, щоб зрозуміти, що у Росії є плани стосовно і Маріуполя, і всього узбережжя. Я вважаю, що за сукупністю військових мілітарних і немілітарних дій, у Росії є плани і стосовно всього Півдня аж до Придністров’я, і стосовно розчленування України", - заявив він.

За його словами, для Путіна саме існування України – "фундаментальна проблема для його системи", і саме тому Росія на цьому не зупиниться.

Раніше постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив про загрозу вторгнення та захоплення Росією українських міст Маріуполь і Бердянськ.

Читайте також: Затриманих в Азовському морі моряків змушують давати неправдиві свідчення – Воронченко

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-