Єльченко в ООН: Україна не могла порушити кордонів РФ, бо Крим – не Росія

Єльченко в ООН: Україна не могла порушити кордонів РФ, бо Крим – не Росія

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко нагадав російській делегації в Раді Безпеки, що міжнародна спільнота не визнала російської анексії Криму, тому Україна не могла порушити там державного кордону РФ під час останнього інциденту в Чорному морі.

З такою заявою він виступив у понеділок на терміновому засіданні РБ ООН по Україні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Насамперед, я хотів би висловити своє обурення з приводу спроби РФ маніпулювати питаннями порядку денного Ради Безпеки та скликати засідання під оманливою назвою "порушення кордонів Російської Федерації", - заявив на початку свого виступу представник України.

У цьому зв'язку він підкреслив, що за міжнародним правом, Крим і відповідні територіальні води є територією України, окупованою Російською Федерацією. "Отже, в районі, де трапився інцидент, немає російських кордонів. Повторюю – немає державних російських кордонів навколо Кримського півострова", - зауважив Єльченко.

Він наголосив, що російська інтерпретація подій вигадується Москвою, щоб змішувати реальність з вигадкою, "з кінцевою метою - дезінформувати, ввести в оману та заплутати слухача".

Читайте також: Представники держав ЄС у Радбезі ООН закликали Росію звільнити українських моряків

Російські претензії щодо порушення російського кордону українськими військово-морськими кораблями "є прямою брехнею, озвученою лише для того, щоб цинічно перенести всю відповідальність на українську сторону, свідомо маніпулюючи фактами та ігноруючи доказами".

Як повідомляв Укрінформ, після нового акту збройного насильства Росії в Чорному морі 25 квітня, українська сторона ініціювала проведення термінового засідання Ради Безпеки ООН, яке відбулося в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-