Представники держав ЄС у Радбезі ООН закликали Росію звільнити українських моряків

Представники держав ЄС у Радбезі ООН закликали Росію звільнити українських моряків

Укрінформ
Постійні представники Франції, Нідерландів, Польщі, Швеції та Великої Британії висловили серйозну стурбованість з приводу ескалації в Азовському морі та закликали Росію звільнити захоплених українських моряків.

Про це йдеться у спільній заяві постійних представників цих країни, розміщеній французькою стороною.

«Постійні представники країн-членів Європейського Союзу в Раді Безпеки під час неформального обміну думками під час візиту до Пекіна висловили глибоку стурбованість у зв'язку з недавньою ескалацією напруги в Азовському морі і в Керченській протоці. Затримані українські військові моряки мають бути звільнені, а судна повернені», - йдеться в заяві.

Окрім цього, постійні представники цих 5 країн-членів ЄС підтвердили свою повну підтримку територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Радбез ООН не прийняв російського порядку денного про "порушення кордонів РФ"

Як відомо, у неділю, 25 листопада, після нового акту збройної агресії РФ у Чорному морі українська сторона звернулася до головуючої в Раді Безпеки ООН країни (Китаю) з ініціативою обговорити ситуацію на терміновому засіданні Радбезу.

Рада Безпеки ООН у понеділок розпочала термінове засідання щодо ситуації в Україні, пов'язане з останнім розвитком подій у Чорному та Азовському морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-