Радбез ООН не прийняв російського порядку денного про

Радбез ООН не прийняв російського порядку денного про "порушення кордонів РФ"

Укрінформ
Росії не вдалося "проштовхнути" власний порядок денний на терміновому засіданні Ради Безпеки ООН у понеділок щодо ситуації в Україні під заголовком "порушення кордонів Російської Федерації".

Більшість членів Радбезу проголосували на початку засідання проти цього формулювання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Результати голосування такі: чотири – "за", сім голосів – "проти", четверо утрималися. Порядок денний не затверджується, оскільки не отримав необхідної кількості голосів", - заявив представник Китаю - країни, яка головує в РБ ООН.

Таким чином, Рада Безпеки ООН закрила обговорення за російським порядком денним та оголосила перерву перед новим засіданням, скликаним на підставі офіційного листа України голові Ради Безпеки.

Перед голосуванням порядку денного представник Росії в РБ ООН звинуватив Україну у створенні "прямої загрози міжнародному миру та безпеці". Він назвав запланований перехід українських кораблів в Азовське море, про який Київ офіційно попереджав російську сторону, "агресивною провокацією по відношенню до державного кордону РФ".

Водночас постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, виступаючи перед голосуванням порядку денного, від імені кількох країн висловила глибоке занепокоєння у зв'язку з "небезпечною ескалацією в порушення міжнародного права", яку вчинила РФ у Чорному морі.

Читайте також: Глава ПА НАТО назвала захоплення суден України “навмисним провокаційним кроком” РФ

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН скликала термінове засідання після того, як напередодні Росія вчинила акт збройної агресії в Чорному морі проти українських кораблів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-