Україна увійде в ЄС та НАТО, і не буде більше голодоморів та русифікації — Порошенко

Україна увійде в ЄС та НАТО, і не буде більше голодоморів та русифікації — Порошенко

Укрінформ
Україна обов’язково стане повноправним членом Європейського Союзу та північноатлантичного альянсу і не буде більше ані Голодомору, ані русифікації.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на жалобних заходах біля меморіалу жертв Голодомору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна обов’язково стане повноправним членом НАТО і повноправним членом Європейського Союзу! І не буде більше ані Голодомору, ані великого терору, ані русифікації”, - підкреслив Президент, і процитував слова Тараса Шевченка: “і на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі!”.

Глава держави нагадав, що історична відповідальність за Голодомор лежить на Російській Федерації як правонаступниці СРСР, і цей злочин, за його словами, не має терміну давності.

“Росія знову, як і сто років тому, розгорнула агресію проти України, щоб повернути її в імперію. У Кремлі знову ненавидять і бояться вільної європейської України. Але вони вже не зможуть повернути колесо історії в зворотному напрямку”, - зазначив він.

Порошенко наголосив, що лише інтеграція України до євроатлантичного простору гарантує мир, безпеку, незалежність і подолання бідності.

Читайте також: Світ має відкидати спроби виправдання Голодомору – президент Словаччини

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 листопада підтримала 311 голосами в першому читанні президентський законопроект № 9037 про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-