Світ має відкидати спроби виправдання Голодомору – президент Словаччини

Світ має відкидати спроби виправдання Голодомору – президент Словаччини

Укрінформ
Усі народи вільного світу мають рішуче відкидати будь-які спроби виправдати смертоносну політику, що спричинила Голодомор, або намагання маніпулювати цією темою.

Про це заявив президент Словацької Республіки Андрей Кіска у виступі на міжнародному форумі "Україна пам’ятає, світ визнає", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця трагедія (Голодомор – ред.) змінила життя мільйонів людей і багатьох націй, і наша моральна відповідальність – не забути її, зробити все можливе, щоб така безпрецедентна людська трагедія ніколи не повторилася, рішуче відкидати будь-які спроби виправдати цю смертоносну політику або маніпулювати за допомогою пропаганди", - сказав Кіска.

Читайте також: Порошенко: Москва всіляко вивертається, щоб затлумити пам’ять про жертви Голодомору

Він зазначив, що жахлива історія Голодомору – це найгірший прояв порушення норм гуманності.

За словами Кіски, жодна статистика не виміряє страждань, заподіяних мільйонам людей з єдиною метою – зламати їхню волю і в такий спосіб досягти влади над ними.

"Це наша відповідальність – допомогти повністю розкрити історичну правду, і ця правда повинна стати моральним компасом для нас і майбутніх поколінь", - акцентував президент Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-