Росія у Мінську виставляє

Росія у Мінську виставляє "ляльок" для обговорення екологічних проблем — Тука

Укрінформ
У консолідованих позовах України проти Російської Федерації порушені питання екологічної небезпеки та екологічних збитків, завданих країною-агресором окупованим українським територіям.

Про це на засіданні Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію" в Укрінформі заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Георгій Тука.

"У нас два відомства подають консолідовані позови проти Російської Федерації — це Мін'юст та МЗС, ми, як міністерство, їм допомагаємо у формуванні доказової бази. Питання екологічної небезпеки та екологічних збитків — абсолютно на повістці дня і, як мені відомо, в одному з позовів про це є. Разом з тим, під час проведення мінського процесу Росія категорично не бажає приймати участь в діалозі. Як тільки Україна порушує це питання, нам одразу назустріч виставляють цих "ляльок", і "ви з ними вирішуйте". Хоча всі все чудово розуміють", — заявив заступник міністра.

Читайте також: У Мінську почалася перша після "виборів" в ОРДЛО зустріч контактної групи

Як повідомляв Укрінформ, експерти ООН попереджають, що воєнні дії на території Донецької і Луганської областей завдають серйозної екологічної шкоди Україні, а східний регіон наразі на порозі екологічної катастрофи. За оцінкою експертів Програми ООН з довкілля (ЮНЕП), в результаті конфлікту на Донбасі зруйновані екосистеми на території щонайменше 530 тис. га, зокрема у 18 природних заповідниках загальною площею 80 тис. га.

Крім того, за оцінками експертів, промислові підприємства у східному регіоні країни становлять потенційну загрозу для здоров'я людей і природи: у регіоні зосереджені 5,5 тис. промислових підприємств та об'єктів інфраструктури, які в разі ушкодження стануть джерелом значної шкоди для довкілля. Забруднення річок, включаючи Дон, загрожує здоров'ю людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-