Виконання

Виконання "Мінська" наступного тижня обговорять у Берліні та Відні — ОБСЄ

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік зазначив важливість взаємодії "нормандського" й "мінського" форматів при переговорах.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Наступного тижня питання виконання Мінських угод обговорюватимуться й у Берліні, і у Відні. 26 листопада у Берліні відбудеться зустріч "нормандського формату" у рамках контрольного механізму, передбаченого у декларації лідерів "нормандської четвірки" від 13 лютого 2015 року.

"Я вітаю цю нараду, оскільки вона свідчить про взаємодію "нормандського" й "мінського" форматів", - сказав Сайдік після засідання ТКГ.

Він додав, що 29 листопада буде засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, присвячене Україні, в якій він з послом Ертугрулом Апаканом братиме участь.

Спецпредставник ОБСЄ також зазначив, що у центрі уваги дискусії контактної групи сьогодні були так звані вибори, проведені в "Л/ДНР" 11 листопада. "З цього питання сторони ще раз висловили свої точки зору", - повідомив Сайдік.

Робоча група з безпеки обговорювала питання додаткових заходів для забезпечення режиму припинення вогню, гуманітарного розмінування, розведення сил і засобів. "Тематика гуманітарного розмінування дуже важлива. Хоча вже і настав зимовий період, проте ми маємо цим питанням займатися", - підкреслив Сайдік.

Читайте також: Путін швидше прийме санкції, ніж поступиться в питанні України – німецький експерт

Учасники економічної робочої групи обговорювали теми забезпечення водопостачання в системах "Карбоніт" і "Вода Донбасу", виплати пенсій.

Гуманітарна робоча група продовжила обговорення питань, пов'язаних зі звільнення заручників й поліпшенням умов перетину лінії зіткнення через пункти пропуску.

Відповідаючи на запитання про прогрес у переговорах про заручників, Сайдік зазначив, що поки що не можна говорити про прогрес.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі відбудеться у Мінську 4 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-