Путін швидше прийме санкції, ніж поступиться в питанні України – німецький експерт

Путін швидше прийме санкції, ніж поступиться в питанні України – німецький експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Найближчим часом не варто чекати виконання Москвою її зобов'язання в рамках Мінських угод.

Таку думку висловив у розмові з кореспондентом Укрінформу президент Федеральної академії політики безпеки (Берлін) Карл-Хайнц Камп.

"Не думаю, що ми в найближчому майбутньому отримаємо виконання умов Мінських угод з боку Росії. Це неправильно, це погано, але це так", - сказав Камп.

Він визнав, що Росія не зацікавлена у вирішенні українського питання. Водночас, відзначив експерт, рішення має прийти "великою мірою" з самої України - країна має виконати своє "домашнє завдання". Це теми, які всім відомі: боротьба з корупцією, управління тощо.

Камп також нагадав, що багато в чому завдяки зусиллям німецької сторони ЄС подовжує санкції при тому, що ціла низка країн не хотіла їх. Канцлер Меркель продовжує залишатися "рушієм" у цьому питанні, переконаний експерт.

Росія залишається під сильним тиском з боку Заходу, при цьому для російського президента України питання є питанням збереження обличчя, вважає співрозмовник агентства. Він вважає, що "Путін швидше прийме санкції, ніж поступиться в питанні України".

Читайте також: Україна в ТКГ вимагатиме від Росії розпустити всі фейкові "уряди" в ОРДЛО - Геращенко

Камп також запевнив, що Україну не забули, навіть якщо про неї менше говорять останнім часом на Заході. Вона завжди присутня в дискусіях, коли йдеться про питання безпеки, оборони. Саме українські події стали причиною таких процесів як посилення НАТО, підвищення військової ефективності та боєздатності, нагадав експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-