До України їде виконавчий директор Європейського оборонного агентства

До України їде виконавчий директор Європейського оборонного агентства

Укрінформ
Виконавчий директор Європейського оборонного агентства Хорхе Домек 22 листопада прибуде в Україну для обговорення співпраці з нашою країною в оборонній сфері.

Про це повідомив у Twitter посол України в Бельгії, постпред України при Європейському Союзі та Європейському Співтоваристві з атомної енергії Микола Точицький.

"Сьогодні виконавчий директор Європейського оборонного агентства Хорхе Домек прибуває в Україну. Обговорюватиметься співпраця у рамках адмінугоди із @EUDefenceAgency, підписаної у грудні 2015 року. Міжнародні партнери продовжують зміцнювати обороноздатність нашої держави", - написав Точицький.

Читайте також: Після "виборів" на Донбасі очікуємо від ЄС посилення санкцій проти Росії - Точицький

Як раніше повідомляло агентство, адміністративну угоду між Міністерством оборони України та Європейським оборонним агентством підписали 7 грудня 2015 року в штаб-квартирі НАТО міністр оборони України Степан Полторак та верховний представник ЄС із закордонних питань та політики безпеки Федеріка Могеріні.

Читайте також: На Дніпропетровщині стартували тактичні навчання сил ООС

Угода створює юридичні підстави для співробітництва України з країнами ЄС в оборонній сфері, а також дає змогу долучитися до відповідних програм та проектів агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-