Рада може розглянути зняття недоторканності з Березкіна

Рада може розглянути зняття недоторканності з Березкіна

Укрінформ
Рада може у вівторок, 20 листопада, розглянути подання про зняття недоторканності з депутата Станіслава Березкіна, якщо буде відповідне рішення Комітету з питань Регламенту та організації роботи ВР.

Про це сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В ці дні, можливо й завтра, може в залі з'явитися питання зняття недоторканності з народного депутата Березкіна", - сказав Парубій.

Він нагадав, що Генеральна прокуратура внесла подання про зняття недоторканності з народного депутата Березкіна.

"Подання було передано мною невідкладно в Регламентний комітет, було передано і безпосередньо народному депутату. Він дав згідно з законом усі пояснення, і з того моменту, коли Регламентний комітет прийме рішення, протягом 5 днів це рішення має бути запропоноване на розгляд Верховної Ради України. Тобто, якщо буде рішення Регламентного комітету, завтра до розгляду може додатися і питання про зняття недоторканності", - зазначив Парубій.

Читайте також: Син депутата Березкіна вийшов з-під варти — адвокати

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна. До Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи парламенту подання на Березкіна надійшли 9 листопада.

Раніше керівник САП Назар Холодницький направив генпрокурору подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна, який, за даними слідства, причетний до заволодіння 20 млн дол. Ощадбанку.

У анонсі, оприлюдненому на сайті парламенту, зазначається, що Комітет ВР з питань Регламенту планує 19 листопада розглянути подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата із групи "Воля народу" Станіслава Березкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-