Глава польського МЗС може приїхати в Україну на роковини Голодомору

Глава польського МЗС може приїхати в Україну на роковини Голодомору

Ексклюзив
Укрінформ
Польська делегація високого рівня планує взяти участь в офіційних заходах у зв’язку з 85 роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це у коментарі Укрінформу в п'ятницю заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

"Я знаю, що є думка, щоб делегація високого рівня приїхала на захід про Голодомор на запрошення пана Президента Порошенка. І також є думка, щоб в Україну наприкінці листопада приїхав наш міністр закордонних справ (Яцек Чапутович - Ред. )", - сказав Пєкло.

Стосовно запланованої на кінець року зустрічі віце-прем'єр-міністрів України і Польщі Павла Розенка та Пьотра Глінського, дипломат зазначив, що точна дата її йому наразі невідома

"Я думаю, що для нас найважливіше спільно думати про майбутнє, про наші спільні проекти. Історія важлива, але треба концентруватися не на історичних спорах, а на конструктивній співпраці Польщі і України", - переконаний Пєкло.

Читайте також: Українські та польські історики зібралися на конференцію в Києві

Як відомо, Президент України Петро Порошенко 26 листопада 2016 року підписав Указ "Про заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932 - 1933 років в Україні - геноциду Українського народу", згідно з яким 85-річчя Голодомору  буде відзначатися на найвищому організаційному та державному рівнях.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-