Меркель у Європарламенті: Україна має залишатися транзитною країною

Меркель у Європарламенті: Україна має залишатися транзитною країною

Укрінформ
Україна має залишатися транзитною країною для транспортування російського газу, але Євросоюз має позбавитися від енергетичної залежності від РФ.

Про це заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час дебатів у Європарламенті у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми працюємо з Росією, як із джерелом постачання. Але я дуже прагну забезпечити, щоб Україна залишалася транзитною країною... Європа повинна опрацьовувати питання, щоб бути незалежною від російського газу, а тому потребує диверсифікації джерел постачання", - сказала німецький лідер.

Меркель відзначила, що Німеччина побудувала термінал прийому скрапленого газу, що надасть можливість отримувати енергоносій з інших джерел.

Читайте також: Nord Stream 2: Меркель виступає за "транзитні" гарантії для України

Як відомо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини нарівні з уже діючим "Північним потоком". Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Будівництво морської ділянки "Турецького потоку" почалося 7 травня 2017 року. Ним опікується компанія South Stream Transport. Перша нитка газопроводу призначена для енергопостачання турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної з них - 15,75 мільярда кубометрів газу на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-