Nord Stream 2: Меркель виступає за

Nord Stream 2: Меркель виступає за "транзитні" гарантії для України

Оновлено
Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що у контексті проекту Nord Stream 2виступає за гарантії щодо збереження транзитної ролі України.

Про це вона сказала на зустрічі із Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та керівниками депутатських груп і фракцій українського парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо "Північного потоку-2". Нам відомо, що Україна відхиляє цей проект. Я менш критично розглядаю цей проект і виступаю за те, щоб були гарантії для України і щоб Україна зберегла свою транзитну роль", - сказала Меркель, додавши, що мова йде про створення "транзитного договору".

У свою чергу Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що будівництво "Північного потоку-2" може спричинити розбалансування і ризики для безпеки не тільки України, а всього європейського простору.

Спікер закликав канцлера Німеччини детальніше вивчити аргументи української сторони щодо цього проекту.

Читайте також: Меркель пообіцяла суттєво збільшити кошти на підтримку України

"Ми на собі неодноразово відчували енергетичний шантаж Росії, ми знаємо, як Росія намагається використовувати енергетику для впливу на політичні процеси в державі", - підкреслив Парубій.

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини нарівні з уже діючим "Північним потоком". Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-