Меркель пообіцяла суттєво збільшити кошти на підтримку України

Меркель пообіцяла суттєво збільшити кошти на підтримку України

Укрінформ
ФРН і надалі надаватиме підтримку Україні, зокрема через різноманітні програми співробітництва.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на прес-конференції після переговорів з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укринформу.

“Ми суттєво збільшимо обсяг коштів, які виділяються на співробітництво”, - запевнила Меркель.

Вона поінформувала про плани створення Центру передового досвіду з фінансуванням у 2 млн євро на рік. За словами Меркель, важливо, щоб науковці мали шанс залишатися і працювати в Україні, а не виїжджати за кордон.

Очільниця німецького уряду заявила про готовність виділити додаткових майже 85 млн євро для покращення перспектив працевлаштування молодих українців.

Канцлер вбачає прогрес у переговорах щодо двосторонніх угод, зокрема щодо незв'язаного кредиту (на 500 млн євро), гроші якого можуть бути використані на інфраструктурні проекти в Маріуполі, Запоріжжі, порту Одеси.

Вона також нагадала про співробітництво в програмах заради розвитку.

Читайте також: Що дасть візит Меркель до Києва — прогноз німецьких ЗМІ

З 2014 року німецькою стороною було виділено 490 млн євро, зокрема на потреби тимчасово переміщених осіб, надається допомога для розвитку соціальної інфраструктури на сході України.

Підтримка з боку федерального уряду, який має план дій щодо України, досить конкретна, підсумувала глава уряду. За її словами, ФРН є найбільшим донором України в плані гуманітарної допомоги, завдяки якій вдалося полегшити наслідки конфлікту для людей. Як приклад вона навела гуманітарне розмінування в 2014 році, а також те, що з 2014 року бундесвер узяв на лікування понад 110 поранених і надалі це робитиме.

Як повідомляв Укрінформ, Меркель перебуває з другим за останні 4 роки візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-