Що дасть візит Меркель до Києва — прогноз німецьких ЗМІ

Що дасть візит Меркель до Києва — прогноз німецьких ЗМІ

Укрінформ
Перший візит канцлера ФРН Ангели Меркель до Києва з 2014 року став ще й першим закордонним візитом політика після оголошення планів про те, що вона залишає посаду глави уряду не пізніше 2021 року.

На цей факт звертають увагу німецькі ЗМІ.

Видання Finanznachrichten робить акцент на заяві заступника керівника парламентської фракції Вільної демократичної партії Німеччини в Бундестазі Олександра Графа Ламсдорффа про те, що канцлер Меркель у ході візиту в четвер в Україну повинна говорити про миротворчу місію ООН в охопленому війною регіоні.

Для того, щоб досягти тривалого миру на Сході України, німецький канцлер і міністр закордонних справ повинні працювати над тим, щоб на Донбас була введена широка місія, каже депутат. За його словами, це не має бути місія, як її бачить Москва. "Абсолютно очевидно, що така місія не повинна бути тільки на лінії зіткнення між Україною і сепаратистами, але повинна мати чіткий мандат ООН і всеосяжну цивільну та військову техніку миротворців ООН", - сказав Ламсдорфф.

Читайте також: Порошенко навів Меркель нові докази російських злочинів проти України

Він вважає Москву "головним відповідальним за бойові дії, що тривають". "Росія як і раніше масово порушує міжнародне право", - сказав віце-президент фракції ВДП.

Особливих проривів за основними темами порядку денного візиту очікувати не варто, вважає Neues Deutschland.

"Навряд чи варто очікувати вирішення конфлікту до виборів в Україні", - пише видання. "Рік супервиборів - 2019" є однією з основних причин візиту, вважають у редакції. Меркель, вважають там, спробує на місці отримати уявлення про те, яким може бути результат майбутніх виборів.

Читайте також: Німеччина виступає за продовження санкцій проти Росії — Меркель

Neues Deutschland також підкреслює, що навряд чи для якоїсь іншої країни з уходом Меркель так багато стоїть на кону, як для України. Незважаючи на закиди, які періодично лунають з української сторони на адресу канцлера через її прагматичні відносини з Росією, Німеччина була і залишається найважливішим союзником Києва у Європі, а можливо і в світі. Україна вкрай зацікавлена у тому, щоб Меркель залишалася главою уряду до 2021 року, незважаючи на всі перипетії в уряді ФРН, йдеться у публікації. Також вказується на те, що мало хто із зарубіжних політиків відвідував Берлін за останні 4 роки частіше, ніж Президент Порошенко.

Читайте також: Порошенко заявив, що за час президентства здійснив 14 візитів до Німеччини

Merkur зазначає, що Київ стане першим місцем, куди Меркель вирушила після своїх кадрових заяв. Чи стала меншою влада і позиції канцлера на переговорах? Ні, сама Меркель чітко дала зрозуміти, що "переговорні позиції на міжнародних переговорах не зміняться", пише видання.

Як повідомлялося, 1 листопада в Україні з робочим візитом перебуває федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель. Це другий її візит в Україну за останні чотири роки.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-