Порошенко навів Меркель нові докази російських злочинів проти України

Порошенко навів Меркель нові докази російських злочинів проти України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель ситуацію на Донбасі і в окупованому Криму та навів нові докази російських злочинів проти України.

Про це він заявив на спільній з канцлером прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Тема припинення російської агресії була, можу це підтвердити, однією з провідних під час наших переговорів. Ми обговорили ситуацію на Донбасі, у Криму, у тому числі й у сфері прав людини. Я навів нові незаперечні докази російських злочинних дій проти України, передав відповідні документи”, - поінформував глава держави.

За словами Президента, він запевнив канцлера Німеччини, що Україна підтверджує відданість Мінським домовленостям і готовність виконувати зобов’язання щодо безпекового компонента задля забезпечення умов розгортання політичного компонента угод.

Разом з тим, Президент підкреслив, що ефективність Мінських домовленостей залежить “не тільки і не стільки” від України, а й від сумлінного їх виконання Росією.

Порошенко зазначив, що безпекова ситуація на Донбасі залишається дуже складною: "Інша сторона постійно провокує загострення, тому сьогодні ми рішуче засудили триваючі обстріли із забороненої зброї, що ведуться з боку не контрольованих Україною територій. Неприпустимо і те, що через дії агресора продовжують гинути люди, в тому числі цивільні, в тому числі жінки і діти".

Президент також підкреслив, що на зустрічі було висловлено "абсолютно чітку спільну позицію щодо важливості звільнення українських політичних в'язнів, яких незаконно утримують у Російській Федерації та Криму, а також незаконно утримуваних осіб, заручників на окупованому Донбасі".

Читайте також: Порошенко зустрівся з Меркель у Маріїнському палаці

Як повідомлялося, 1 листопада в Україні з робочим візитом перебуває Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель. Це другий її візит в Україну за останні чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-