РФ через

РФ через "вибори" на Донбасі намагається легітимізувати окупаційну владу - Тука

Укрінформ
Метою "виборів" на окремих територіях Донецької і Луганської областей є змусити українську владу почати переговори з новою "обраною" владою окупованого Росією Донбасу.

Таку думку висловив в ефірі "Прямого" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Це шлях легітимації окупаційної адміністрації на територіях, які зараз знаходяться під контролем Російської Федерації. Я був абсолютно переконаний у тому, що Росія використовуватиме так званих незалежних спостерігачів, які зараз з'їхались на окуповану територію і які вже сьогодні почали надавати інформацію назовні про те, як все організовано", - сказав Тука.

За його словами, роль "незалежних спостерігачів" на "виборах" у окремих районах Донецької і Луганської областей виконують або проросійські пропагандисти або маргінальні політики. Як приклад він навів одного спостерігача-власника інтернет-сайту у Фінляндії з голосною назввою "Міжнародне інформаційне агентство". Другий - представник блоку лівих сил у міській раді маленького німецького містечка з населенням 12 тисяч.

Тука відзначив, що після оголошення "результатів так званих виборів, слід очікувати в Україні появи закликів до переговорного процесу з цією "владою".

"І, за моїми оцінками, першим цю тезу озвучить безпосередньо Віктор Медведчук. Після цього цю тезу підхоплять його поплічники на кшталт Вадима Рабіновича, Юрія Бойка, Євгена Мураєва та інші. Оце і є сценарій", - заявив Тука.

Читайте також: "Виборами" на Донбасі Москва ставить хрест на Мінському процесі - Ар'єв

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей проводять 11 листопада так звані вибори. Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", вибиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних виборів на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-