"Виборами" на Донбасі Москва ставить хрест на Мінському процесі - Ар'єв

Укрінформ
Підтримуючи "вибори" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей Російська Федерація демонстративно зводить нанівець Мінський процес з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник української парламентської делегації у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар'єв.

"Після сьогоднішніх "виборів" на окупованому Донбасі Москва демостративно ставить хрест на Мінському процесі. Наслідком цих дій повинно стати посилення санкцій проти Росії, якщо в ЄС і США налаштовані відповідати чесно і симетрично", - написав політик.

Він наголосив, що абсолютно не має значення прізвище тієї людини, яку "оберуть". "А хто буде там "обраним" - немає сенсу обговорювати - нові петрушки, яких лялькар красиво і з музикою упакує в дерев‘яний ящик, коли вийде їхній термін", - зазначив Ар'єв.

Читайте також: Україна вимагає скликати позачергове засідання ТКГ через "вибори" на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані "вибори". Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", будуть вибирати як ватажків, так і "депутатів". 

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

12 вересня спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими бойовиками із самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", нелегітимні і порушують логіку Мінського процесу. 

Вісім держав-членів ООН 30 жовтня оприлюднили спільну заяву, в якій засудили плани проведення на окупованих Росією територіях сходу України так званих виборів у "Л/ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-