Місія Білорусі у досягненні миру на Донбасі надзвичайно важлива — Порошенко

Місія Білорусі у досягненні миру на Донбасі надзвичайно важлива — Порошенко

Укрінформ
Місія Білорусі і її президента Олександра Лукашенка у врегулюванні військового конфлікту на Донбасі надзвичайно важлива.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на Першому форумі регіонів України та Білорусі у Гомелі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чи довіряю я Лукашенку? На 100 відсотків довіряю, і ми про це сьогодні говорили. Чи є важливою його місія? Надзвичайно важливою, як і місія Білорусі. Ми маємо зробити все, щоб припинити війну, щоб перестали вбивати українців, щоб були виведені російські війська і щоб розпочалося політичне врегулювання через вибори, але не фейкові, які Росія хоче провести через тиждень, а справжні. І роль Білорусі тут надзвичайно важлива хоча б тому, що Тристороння контактна група працює в Мінську, і Білорусь робить усе можливе, щоб організувати цю роботу", - сказав Порошенко.

Читайте також: Не можна допустити, щоб РФ зайшла Україні у фланг через Білорусь - Порошенко

Він також зазначив, що саме у Мінську було підписано документ, який назавжди увійде у підручники дипломатії - Мінські домовленості. Президент акцентував, що зараз весь світ вимагає їх виконання, тобто виведення російських військ з території України.

"Я дуже задоволений тим, що внаслідок наших домовленостей була прорвана дипломатична блокада. Мінськ і Білорусь для нас дуже близькі. Тому я дякую за таку ініціативу, я дякую всім, хто долучений до того, щоб в Україну прийшов мир, я дякую нашим партнерам з ЄС, із США, з ООН і дуже дякую нашим білоруським друзям", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-