Не можна допустити, щоб РФ зайшла Україні у фланг через Білорусь - Порошенко

Не можна допустити, щоб РФ зайшла Україні у фланг через Білорусь - Порошенко

Укрінформ
Українсько-білоруський кордон – це кордон дружби, тож у жодному разі не маємо допустити, щоб Росія використала його, аби зайти нашій країні у фланг.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у Гомелі під час зустрічі з представниками української громади Білорусі, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Це є кордон дружби, і в жодному разі не маємо допустити, щоб для України з території Білорусі була будь-яка загроза. Ми не чекаємо, знаємо, що цього не буде і, звичайно, ми не хочемо, щоб Росія використала Білорусь для того, щоб зайти нам у фланг», - сказав Порошенко.

Глава держави нагадав, що свого часу ухвалив рішення про проведення переговорів щодо миру в Україні у Мінську.

«Ми з добрими намірами приїхали до Білорусі для того, щоб продемонструвати стратегічність і відповідальність», - зазначив Президент.

Він також акцентував, що держава спирається на українську громаду Білорусі, а наші земляки у цій країні можуть розраховувати на Україну, бо на сьогодні вона розвивається швидкими темпами, економіка зростає, армія побудована, "церкву свою будемо мати..., бо церква незалежної держави – це один з атрибутів незалежності".

Читайте також: Україна і Білорусь підписали шість документів про регіональне співробітництво

На початку зустрічі з громадою Петро Порошенко вшанував пам'ять видатного українського поета та художника Тараса Шевченка. Глава держави встановив квіткову композицію до пам'ятника великому Кобзареві.

Присутні біля пам'ятника Кобзарю разом з Президентом виконали Гімн України.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Білорусі.

Глава держави проведе переговори з Президентом Республіки Білорусь з метою обговорення актуальних питань двостороннього співробітництва.

У рамках візиту планується підписання низки двосторонніх документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-