Розенблат відмовився розкривати походження своїх грошей у Німеччині — DW

Розенблат відмовився розкривати походження своїх грошей у Німеччині — DW

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат відмовився пояснювати походження отримуваних у Німеччині коштів.

Із запитом до нардепа видання звернулось ще у середині вересня.

DW нагадує, що згідно з е-декларацією за 2017 рік, Борислав Розенблат отримав понад 400 тисяч гривень від дортмундської компанії Büroservice 71 UG "за наукову діяльність". Ще близько 400 тисяч гривень ця фірма заплатила депутату за "оренду нерухомості".

Розенблат повідомив DW, що не пояснюватиме, за що саме отримує гроші у Німеччині.

"Оскільки запитувані відомості можуть становити комерційну таємницю, тому їх розголошення в односторонньому порядку призведе до порушення законних прав та інтересів юридичної особи", - зазначив депутат у письмовій відповіді, надісланій 22 жовтня. Політик також звернув увагу редакції на те, що розголошення особистих даних відносно будь-якої особи без її згоди "може призвести до юридичних наслідків".

Читайте також: Стало відомо, які судді розглядатимуть "бурштинову справу"

У DW зазначають, що Büroservice 71 UG - маленька фірма, засновниками якої виступають вихідці з України. Займається вона консультуванням з питань податків і допомагає приватним особам і маленьким фірмам з фінансовою звітністю.

Як повідомлялося, нардеп Борислав Розенблат, якого в Україні обвинувачують у вимаганні хабара за сприяння в отриманні дозволу на видобуток бурштину, виплачує іпотечний кредит у Німеччині, що може свідчити про наявність у нього виду на проживання у ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-