Стало відомо, які судді розглядатимуть

Стало відомо, які судді розглядатимуть "бурштинову справу"

Укрінформ
Так звану бурштинову справу розглядатиме колегія суддів Голосіївського райсуду столиці під головуванням судді Олени Первушиної. 

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що справа надійшла на розгляд суду 10 жовтня. Автоматичним розподілом справ головуючою суддею була обрана Олена Первушина, до складу колегії також входять судді Марина Єсауленко і Дмитро Валігура.

Обвинуваченими у справі виступають шестеро осіб: народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков,  помічники депутатів  Тетяна Михайленко (Любонько), Костянтин Проскурко, глава секретаріату міжфракційного  об'єднання Верховної Ради "Депутатський контроль" Вадим Руденко і адвокат Віктор Косянчук.  

Читайте також: САП направило до суду обвинувальний акт у справі "бурштинових депутатів"

Як повідомлялося, 5 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Голосіївського райсуду обвинувальний акт у справі  за фактами одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. 

Народному депутату і секретарю Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Верховної Ради України інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Народному депутату, заступнику голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч.4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Помічнику-консультанту народного депутата, який, за даними слідства, виконував роль пособника, інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 КК України).

Представнику міжфракційного об'єднання Верховної Ради "Депутатський контроль" та двом його спільникам інкримінується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

 19 червня 2017 року детективи затримали кількох осіб, причетних до одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. 

11 липня 2017 року ВР задовольнила відповідні подання керівника САП Назара Холодницького та дала згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Слідство встановило щонайменше 5 епізодів злочинної діяльності, в результаті якої підозрювані отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти отримано підозрюваними для забезпечення підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-