РНБО розгляне питання захисту виборів від можливого втручання з боку Росії

РНБО розгляне питання захисту виборів від можливого втручання з боку Росії

Укрінформ
Рада нацбезпеки і оборони України за дорученням Президента розгляне питання захисту волевиявлення громадян від можливого втручання з боку РФ.

Про це заявив заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко у виступі на X Національному експертному форумі в Одесі, організованому Інститутом Горшеніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тільки за останні роки є неспростовні докази втручання Російської Федерації у вибори у США і багатьох інших європейських державах. Йдеться не тільки про кібератаки, але й про масштабні маніпуляції громадською думкою з використанням найсучасніших технологій, у тому числі штучного інтелекту. Триває активна підготовка до застосування такого ж сценарію в Україні... За дорученням Президента України питання захисту волевиявлення громадян від протиправних посягань буде розглянуто на засіданні Ради національної безпеки і оборони України", - сказав Литвиненко.

Він зазначив, що важливою особливістю політики диктатур завжди було прагнення використати демократичні процедури проти демократичного суспільного ладу.

Читайте також: Турчинов доручив створити робочу групу задля безпеки системи "Вибори"

Заступник секретаря РНБО акцентував, що йдеться не лише про спробу привести до влади в Україні проросійських політиків, а й про наполегливе продовження спроб послабити Українську державу, спровокувати політичну дестабілізацію та посіяти безлад і хаос у суспільстві, а також переконати Захід у неспроможності України самостійно вирішити свої проблем та у безальтернативності Росії як єдиного гаранта миру і безпеки у Східній Європі.

"Наша держава не допустить порушення демократичних стандартів проведення виборів і вважає такі намагання з боку будь-яких сил загрозою національній безпеці", - підкреслив Литвиненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-