Турчинов доручив створити робочу групу задля безпеки системи

Турчинов доручив створити робочу групу задля безпеки системи "Вибори"

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов доручив створити міжвідомчу робочу групу задля безпечного функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори» під час проведення виборів у 2019 році. 

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

«За результатами обговорення Центральній виборчій комісії, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України, Службі безпеки України, Національній поліції України доручено утворити міжвідомчу робочу групу для забезпечення надійного та безпечного функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори» під час проведення чергових виборів президента України та народних депутатів України у 2019 році», - йдеться в повідомленні.

Таке рішення ухвалене за підсумками засідання Національного координаційного центру кібербезпеки під головуванням секретаря РНБО.

Крім того, силовим структурам, що відповідають за кіберзахист і кібербезпеку, доручено забезпечити своєчасне виявлення, попередження та локалізації можливих кіберінцидентів та кібератак на інформаційні системи та державні електронні інформаційні ресурси ЦВК. 

Як зазначається у повідомленні, також відбудуться кібернавчання з відпрацювання спільних заходів з кіберзахисту та протидії зовнішнім втручанням у роботу інформаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем ЦВК.

Читайте також: Фріз розповіла про плани Кремля щодо виборів в Україні

У свою чергу, Нацполіції України доручено забезпечити належну охорону телекомунікаційного обладнання та мереж, необхідних для здійснення обміну даними між центральним вузлом та окремими регіональними органами адміністрування Держреєстру виборців.

Під час засідання координаційного центру також були визначені завдання щодо модернізації та оновлення комплексної системи захисту інформації Автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців» та Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори» із застосуванням для захисту інформації, що передається в системах, сучасних засобів криптографічного захисту інформації тощо.

Згідно з повідомленням, ЦВК також нададуть методичну і практичну допомогу щодо належного захисту її офіційних інтернет-сайтів, проведуть відповідну підготовку та навчання задіяного у роботі системи персоналу.

Окрім того, на засіданні було прийняте комплексне рішення про посилення кіберзахисту об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також створення для потреб Міноборони, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, СБУ, Нацполіції, Нацбанку України, розвідувальних органів єдиної інтерактивної бази даних про кіберінциденти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-