Фріз розповіла про плани Кремля щодо виборів в Україні

Фріз розповіла про плани Кремля щодо виборів в Україні

Укрінформ
Під час парламентських та президентських виборів в Україні у 2019 році втручання й атаки Росії на систему підрахунку голосів будуть наймасштабнішими, а за умов зриву сценарію Кремля з проведення свого намісника буде розгорнута агресивна компанія з підриву довіри до виборів.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook член комітету з питань національної безпеки та оборони Верховної Ради України Ірина Фріз.

“Уже є очевидним те, що реваншистські сили підуть декількома колонами, що втручання й атаки на систему підрахунку будуть наймасштабнішими, що за умов зриву сценарію Кремля з проведення свого намісника - буде розгорнута агресивна компанія з підриву довіри до виборів”, - зазначила вона.

Фріз наголосила, що Росія втручалась не лише у вибори США, а й далі буде намагатись впливати на виборчі процеси демократичних держав. “Для України напередодні року виборчої турбулентності є вкрай важливим отримати допомогу країн-партнерів НАТО у захисті нашої системи”, - заявила нардеп, коментуючи повідомлення про те, що Комітет Сенату США з питань розвідки погодився з висновками спецслужб про те, що Росія втручалася у президентські вибори США в 2016 році з метою надати перевагу Дональду Трампу.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з розвідки Сенату США у звіті комітету від 3 липня заявив, що президент РФ Володимир Путін в 2016 році санкціонував кампанію, спрямовану на президентські вибори в США. 

Читайте також: У Сенаті США підтвердили втручання Росії у президентські вибори

У ньому згадуються шляхи російської пропаганди Росії, зокрема, за допомогою медіа Sputnik та RT (Russia Today).

Комітет вивчав аналітичну роботу, виконану розвідувальним співтовариством США від січня 2017 року, а також джерела, на яких вона грунтувалася. В комітеті заявили, що не бачить жодних причин оскаржувати його висновки. Однак розслідування буде продовжуватися.

Згідно з опублікованою у травні комітетом з розвідки Сенату США розсекреченою частиною доповіді, підготовленої за участю Центрального розвідувального управління, Федерального бюро розслідувань та Агентства національної безпеки, Кремль втручався в перебіг президентських виборів у США в 2016 році.

Зокрема, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також в ході виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Дане розслідування очолив спецпрокурор Роберт Мюллер.

Сам президент США Трамп досі не визнає, що Росія намагалася вплинути на результат президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-